روستای ناوخ شهرستان قوچان

به وبلاگ روستای ناوخ شهرستان قوچان خوش آمدید

روستای ناوخ شهرستان قوچان

به وبلاگ روستای ناوخ شهرستان قوچان خوش آمدید

نویسندگان
طبقه بندی موضوعی


به گزارش روابط عمومی فرمانداری قوچان ؛ طرح مقبره حاج‌قربان سلیمانی از استادان موسیقی مقامی قوچان با حضور علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ، علیرضا قامتی فرماندار قوچان و جمعی از مسئولین شهرستان رونمایی و کلنگ آغاز به کار اجرایی شدن این طرح به زمین خورد.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم حاج قربان را یکی از بزرگان موسیقی توصیف کرد که خاطرات زیادی برای او به همراه داشته است.
قربان سلیمانی معروف به حاج قربان، پیشکسوت دوتار نواز ایران سال 1299 در روستای علی‌آباد قوچان به دنیا آمد.
او از کودکی به دوتار نوازی علاقه داشت و افتخارات زیادی در عرصه‌های داخلی وخارجی به دست آورد که کسب مقام نخست جشنواره موسیقی لیون فرانسه، رتبه ستاره جشنواره اوینیون فرانسه، اجرای دهها دوتار نوازی در کنسرتهای موسیقی کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی از آن جمله است.
مرحوم حاج قربان سلیمانی در داخل کشور هم مقامهای برتر جشنواره موسیقی فجر ایران بین سالهای 69 تا 71 را به دست آورد و 12 دوره متوالی داور ثابت جشنواره‌های موسیقی مقامی بود.
این نوازنده چیره‌دست خراسانی همچنین نشان درجه 2 فرهنگ و هنر دولتی را دریافت کرده بود.
قوت در پنجه و انگشت‌گذاری شفاف از جمله ویژگیهای بارز حاج قربان سلیمانی بود.
حاج قربان درسال 1385 با اهدای دو تار خود به پسرش علیرضا سلیمانی، با موسیقی وداع کرد.
قربان سلیمانی استاد پیشکسوت موسیقی مقامی خراسانی یکشنبه 30 دی 1386 در سن 87 سالگی در قوچان دارفانی را وداع گفت.
حبیب الله متحدین طرح مقبره حاج قربان را از دو بیت «بانگ گردش‌های چرخ است اینکه خلق......می‌نوازندش به تنبور و به حلق/ ما همه اجزاء آدم بوده‌ایم..... در بهشت آن لحن‌ها بشنوده‌ایم» الهام گرفته است و بر اساس شخصیت حاج قربان و فعالیت‌های ملی و فراملی او و موسیقی مقامی مقبره‌ای طراحی کرده است.
در طراحی این مقبره از هندسه دایره به عنوان بانگ گردشگری چرخ به همراه 12 ستون برگرفته از 12 مقام موسیقی استفاده شده است که در یک چرخش به تعالی و صعود و نهایتاً به گنبد و نوک گنبد منتهی می‌شود که معنی و مفهوم آن همان فرهنگ موسیقی اصیل ایرانی است که طنین و آهنگ افلاک بوده که در نهایت بانگ و پرتویی از ذات یزدانی است


      
منبع : روابط عمومی فرمانداری قوچان
۹۵/۰۳/۰۱
حسین جاهدناوخ

نظرات (۱)

۰۱ خرداد ۹۵ ، ۲۳:۱۴ مرتضی تقی زاده خسرویّه
سلام، عیدتان مبارک