روستای ناوخ شهرستان قوچان

به وبلاگ روستای ناوخ شهرستان قوچان خوش آمدید

روستای ناوخ شهرستان قوچان

به وبلاگ روستای ناوخ شهرستان قوچان خوش آمدید

نویسندگان
طبقه بندی موضوعی

نشست تخصصی استاندار خراسان رضوی با شورای اسلامی شهرستان و مدیران اجرایی قوچان با حضورنماینده مردم ، امام جمعه و فرماندار در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزارشد

ابتداجناب آقای علیرضا قامتی فرماندار شهرستان قوچان در این نشست ،ضمن عرض خیرمقدم وخوش آمدگویی وتسلیت ایام سوگواری سالروزشهادت حضرت علی(ع) به استاندارمحترم ومدیران کل استان ومهمانان، اظهار داشت:  دستگاه‌های اجرایی مطالعات کلی از وضعیت شهرستان را داشته‌اند و قوچان دارای قدمتی دیرینه و کهن با یک هزار شهید تقدیم‌ شده به ایران اسلامی است.

وی با بیان اینکه قوچان پل ارتباطی جنوب به شمال و شرق به غرب استان خراسان رضوی محسوب می‌شود، گفت: اقتصاد منطقه باجگیران به کشاورزی، دامداری و مرز بستگی دارد و آزادسازی شش قلم کالا در گمرک باجگیران و انجام مبادلات موجب بازگشت رونق اقتصادی به این منطقه می‌شود.

رئیس شورای اداری قوچان با یادآوری این موضوع که دو سال وقفه ترانزیتی در باجگیران موجب نارضایتی مردم از این منطقه شده است، تصریح کرد: بخشداری و شورای باجگیران اقدامات مناسبی در زمینه احداث پمپ‌بنزین  پارکینگ در منطقه کرده‌اند اما نیازمند اعتبار 2 میلیارد ریالی برای تکمیل این پروژه‌ها هستند.

وی اضافه کرد: اقتصاد قوچان به کشاورزی و دامپروری بستگی دارد و امروز پس از خشکسالی‌های متوالی میزان ذخیره آب پشت سد تبارک به 8 میلیون متر مکعب رسیده که باید 27 میلیون مترمکعب باشد.

ایشان  با تأکید بر این مطلب که باید میزان آب متناسب با سطح زیرکشت از طریق حفر چاه‌های عمیق و غیرعمیق مدیریت شود، یادآور شد: در حوزه میانگین بارش در قوچان ظلم مضاعفی صورت گرفته است زیرا با دارا بودن میانگین بالای بارش در سطح استان، گاهی با تغییر اقلیم به کشاورزی و محصولات ضرر و زیان وارد می‌شود.

وی افزود: امسال در فصل سرما با دمای 30 درجه زیرصفر مواجه بوده‌ایم که باید کارشناسان در زمینه تغییراتی اقلیمی ملاحظاتی را در نظر بگیرند.

فرماندار قوچان : شهرستان قوچان با دارابودن زیرساخت‌های مناسب علمی و آموزشی نیازمند داشتن دانشگاه علوم پزشکی واز مطالبات جدی مردم شهرستان است،

درادامه ایشان تأکید کرد: فقط دو کیلومتر از راه‌های روستایی بالای 50 خانوار در شهرستان نیازمند آسفالت بوده که در صورت تأمین اعتبارات و قیر مورد نیاز می‌توان برای نخستین‌بار جشن آسفالت راه روستاهای بالای 50 خانوار خراسان رضوی را در قوچان گرفت.

وی ادامه داد: هشت کیلومتر از مسیر انتقال آب به تصفیه‌خانه شهرستان در مسیر سد تا روستای بادخور بدون کانال است که باید با کانال‌کشی سریع در نحوه انتقال آب شرب و جلوگیری از هدررفت آب اقدامات مناسبی انجام داد.

جناب آقای قامتی ، قوچان را یکی از مبادی ورودی خراسان رضوی با میانگین تردد 5 میلیون نفر دانست و یادآور شد: آسفالت ورودی قوچان از سمت خراسان شمالی بسیار نامناسب است که باید هرچه سریع‌تر نسبت به ترمیم آسفالت اقدام‌های عملیاتی صورت بگیرد.

وی مکان‌یابی احداث مجتمع فرهنگی و مطالعات انجام شده را یکی از اقدامات انجام شده در مبادی ورودی و خروجی قوچان دانست و تصریح کرد: ویترین هر شهرستان مبادی ورودی و خروجی آن بوده و وجود کارگاه‌های مزاحم در مبادی قوچان ویترین نامناسبی از این شهرستان ایجاد کرده است.

فرماندار قوچان در پایان اظهار کرد: در شاخص‌ها باید توجه ویژه‌ای به قوچان شود؛ به‌گونه‌ای که اعتبارات تملک دارایی‌ها این شهرستان 9 میلیارد تومان و چناران 15 میلیارد تومان است. وی درپایان سخنانش خواستار نگاه ویژه مسئولان استانی در بحث اشتغال به این شهرستان شد و افزود: یکی از مشکلات شهرستان مسئله اشتغال است که باید با نگاه ویژه مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.

درادامه جناب آقای واحدی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: در بررسی گروه نظارت استانداری در خردادماه از وضعیت پروژه‌های قوچان با اعتبار در نظر گرفته شده 20 میلیارد تومان برای 159 پروژه در سال 92، میانگین پیشرفت 60.8 درصد است.

وی میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها در خراسان رضوی را 46.5 درصد برشمرد و افزود: تنها 32 درصد اعتبارات در سال 92 اختصاص پیدا کرده که پیشرفت 60.8 درصدی پروژه‌ها در قوچان نشان از اقدامات خوب در حوزه انجام دارد.

ایشان با بیان اینکه از تعداد پروژه‌های شهرستان 22 درصد خاتمه یافته است، گفت: 61 درصد پروژه‌ها در این شهرستان در دست اجرا، 14 درصد عقب‌تر از برنامه و 3 درصد هنوز شروع نشده است.

وی ادامه داد: از نظر کیفیت، 4.41 درصد پروژه‌ها عالی، 80.88 درصد خوب، 5.88 درصد متوسط و متأسفانه 2.94 درصد پروژه‌های دارای کیفیت ضعیف است که این یک نکته منفی برای شهرستان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به این موضوع که 22 پروژه دارای پیشرفت 80 درصدی در قوچان نیازمند 5 میلیارد تومان اعتبار است، یادآور شد: در قوچان 14 پروژه مهم با نیاز اعتبار 14 میلیارد تومان و 79 پروژه نیمه‌تمام با نیاز اعتبار 164 میلیارد تومان وجود دارد که در کل استان خراسان رضوی برای پروژه‌ها به 2 هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

وی بیان کرد: در گذشته عدم وجود مدیریت بحران در قوچان به عنوان یک معضل بوده و در حال حاضر این مشکل با حضور فرماندار جدید رفع شده است اما با توجه به خطرپذیری سیل در منطقه کمبود امکانات راهداری احساس می‌شود.

جناب آقای واحدی با بیان این موضوع که در بحث عمران روستایی 29 روستا در خراسان رضوی به‌صورت پایلوت انتخاب شده‌اند، عنوان کرد: روستای ینگه قلعه در شهرستان قوچان به‌صورت نمونه انتخاب شده تا اعتبار ویژه‌ای برای توسعه روستایی به آن اختصاص پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: شایع شده است که پروژه کنارگذر جنوبی قوچان به تقاطع غیر هم‌سطح تغییر پیدا کرده است که نماینده شهرستان برای احیا پروژه باید پیگیری کند.

درادامه این نشست رضا جمشیدی معاون برنامه‌ریزی استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: میزان اعتبارات قوچان در سال گذشته 15 میلیارد تومان بوده که در طول سال به 20 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده اما در سال جاری با توجه به کاهش اعتبارات 3.1 درصد اعتبارات خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه اعتبارات براساس اولویت‌ها و میزان پیشرفت پروژه‌ها تعیین می‌شود، تصریح کرد: چنانچه برخی مسائل و نیازهای بالاتری از منظر کمیته برنامه‌ریزی شهرستان وجود دارد پیشنهادات خود را برای جایگزینی پروژه‌ها اعلام تا در شورای برنامه‌ریزی استان بررسی و مصوب شود.

جناب آقای جمشیدی یادآور شد: ملاک تعیین اعتبارات شاخص‌های تخصصی بوده و میزان تفاوت در اعتبارات قوچان و شهرستان در میزان جمعیت نیست بلکه به دلیل وجود 40 هزار مسکن مهر و توسعه گلبهار است.

وی با یادآوری این موضوع که استاندار خراسان رضوی مکاتباتی را برای تعیین سازمان مسئول در موضوع منطقه آزاد با شهرک‌های صنعتی کشور داشته‌اند، بیان کرد: هنوز شرکت شهرک‌های صنعتی کشور موضوع مکاتبه استاندار در زمینه تعیین سازمان مسئول برای سرمایه‌گذاری و ایجاد منطقه ویژه آزاد در این شهرستان را اعلام نکرده است.

معاون برنامه‌ریزی استاندار خراسان رضوی با بیان این موضوع که در زمینه اعتبارات محدودیت‌های خاص وجود داشته و قابل پیگیری است، تأکید کرد: مهمترین مشکل شهرستان قوچان اشتغال است و ظرفیت‌هایی برای ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در شهرستان وجود دارد.

درپایان این نسشت جناب آقای علیرضا رشیدیان استاندارخراسان رضوی اظهار داشت: برگزاری جلسات تخصصی با حضور مدیران استانی و شهری به منظور هماهنگی و حل موضوعات و انجام تصمیمات مورد نیاز در حوزه شهرستان است.

وی ادامه داد: موارد جمع‌آوری شده در شهرستان‌های مختلف در سفر هیئت دولت به خراسان رضوی ارائه می‌شود تا با جمع‌بندی کامل بتوان مصوبات لازم و رقم‌های مورد نیاز اعتباری را دریافت کرد.

جناب آقای رشیدیان با تأکید بر این موضوع که این سفرها به شعار سال در زمینه عزم ملی و مشارکت همگان مربوط است، گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی و شعار سال احتیاج به حرکتی جدی بوده و باید اینگونه جلسات به دور از تبلیغات رسانه‌ای باشد.

وی با بیان این مطلب که برخی صنایع در غرب مشهد اشباع شده و باید به مناطق دیگری مثل قوچان منتقل شود، تصریح کرد: قوچان مسیر ترانزیتی مرز باجگیران و لطف‌‌آباد با ترکمنستان است لذا زمینه برای جذب سرمایه‌گذاری وجود دارد و باید از این ظرفیت بازرگانی استفاده شود.

استاندارخراسان رضوی با اشاره به این موضوع که شروع راه‌آهن مشهد-بجنورد-گرگان موجب تسهیل در ترانزیت کالا و حمل‌ونقل و سرمایه‌گذاری در منطقه می‌شود، بیان کرد: باید زمینه مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌هایی که دارای پیشرفت زیر 80 درصد هستند فراهم شود و طرح توجیهی اقتصادی آماده شود.

وی با یادآوری این مطلب که می‌توان باران و آب‌های بی‌وقت را کنترل کرد، تأکید کرد: باید در طرح آبخیزداری با نصب کنتورهای هوشمند در چاه‌ها مدیریت مصرف و برداشت انجام شود و این به نفع کشاورزان و مردم خواهد بود.

جناب آقای رشیدیان یادآور شد: در حوزه ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان باید نگاه به سمت صادرات باشد زیرا بازار داخلی اشباع شده و توجه به بازار داخلی موجب بروز مشکلاتی می‌شود.

وی با اشاره به این مطلب که بازارچه مرزی باجگیران زمینه خوبی در زمینه امکانات دارد، عنوان کرد: مشارکت همه دستگاه‌ها و استفاده بالقوه از امکانات بازارچه مرزی باجیگران موجب کمک به مرزنشینان و مردم منطقه خواهد شد.

 

۹۳/۰۴/۲۹
حسین جاهدناوخ